veslanje Foto VK Sabljaci 1

Nakon što je odgođen zbog oborina, 5. finale Hrvatskog veslačkog kupa održat će se ove nedjelje na jezeru Sabljaci.

Uz najavljene vrhunske vremenske prilike, veliki šator za druženje veslača i posjetitelja, ne sumnjamo da nam slijedi vrhunsko veslačko nedjeljno popodne, poručuje organizator Tomislav Sabljak, predsjednik VK “Sabljaci” Ogulin.

Najbolje veslačice i veslači sezone, ukupno oko 450 natjecatelja svih dobnih kategorija odmjerit će snage na Sabljacima u nedjelju, 8. listopada u 5. finalu Hrvatskog veslačkog kupa.

U nedjelju, 8. listopada 2023. godine prema nacionalnom veslačkog Kalendaru natjecanja za 2023. godinu, na jezeru Sabljaci održati 5. finale Hrvatskog veslačkog kupa u organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza, Veslačkog saveza Zagreba, Veslačkog saveza Dalmacije, Veslačkog kluba “Sabljaci” Ogulin i Grada Ogulina.

Kup regata održati će se na regatnom polju ukupne duljine 2 km na Jezeru Sabljaci s početkom od 11:00 h pa sve do 15:00 h nakon čega će biti podjela medalja i pehara. Pravo nastupa stječu tri najbolje plasirane posade u pojedinim kategorijama i disciplini u ukupnom poretku Kupa “Miljenko Finderle” primorsko-kontinentalne regije i Kupa Veslačkog Saveza Dalmacije, a što upućuje na to da će na regati prisustvovati najbolje veslačice i veslači sezone svih dobnih kategorija. Veslači i veslačice juniori i seniori, natječu se na stazi dužine od 2000 metara, veslači kadeti natječu se na stazi dužine od 1000 metara. 

Trenutni broj prijavljenih natjecatelja je oko 450, a kad pribrojimo dodatne prijave, trenere i ostale pratitelje, očekujemo više od 600 posjetitelja što upućuje na to da nas ovaj vikend na Sabljacima očekuje pravi veslački spektakl. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime