Članice ZŽ Katarina Zrinski Ogulin uz predsjednicu Anđelku Salopek sudjelovale su na nacionalnom hodočašću i klauzuri u Mariji Bistrici uz nazočnost premijera Andreja Plenkovića te brojnih ministra i dužnosnika.

Na prvom nacionalnom hodočašću okupilo se preko 500 sudionica Zajednice žena HDZ-a, a pridružio im se i predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Članice iz Ogulina u organizaciji predsjednice Anđelke Salopek sudjelovale su u događanju u Domu kulture u Mariji Bistrici, gdje je održana klauzura i tematska rasprava ”Članstvo u EU – desetljeće transformacije RH” – kojom je moderirala euro zastupnica Sunčana Glavak. Na početku sve prisutne pozdravile su i predsjednica Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Nada Murganić, kao i potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica.

Katarine su se u sklopu nacionalnog okupljanja pridružile i hodočašću zajedno sa zajednicom ”Vjera i svijetlo” koja je međunarodnim crkveni pokret koji otkriva dar osoba s intelektualnim teškoćama. Događanje je u subotu, 14. listopada počelo misom koju je u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke predslavio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua.

Nakon svete mise, prisustvovale su na spomenutoj Klauzuri “Članstvo u EU – desetljeće transformacije Republike Hrvatske” zajedno s preko 500 članica Zajednice žena Katarina Zrinski iz cijele Hrvatske.

O uspjesima Vlade RH i u sedam godina vladavine u dugom je obraćanju pred više od 500 prisutnih govorio predsjednik stranke i Vlade Andrej Plenković, da bi kasnije nastavio sudjelovanje u raspravi uz Sunčanu Glavak. Događaju su nazočili i brojni drugi dužnosnici stranke i obnašatelji dužnosti u Vladi ili Saboru. Izdvajamo Gordana Grlića Radmana, Ninu Obuljen Koržinek, Žarka Tušeka, Zorana Gregurovića te domaćina, načelnika Marije Bistrice Josipa Miličkog.

Hodočašće zajednice ”Vjera i svijetlo’

U Mariji Bistrici na rasporedu je u subotu bilo i Hodočašće zajednice ”Vjera i svijetlo”. ”Vjera i svjetlo” je međunarodni crkveni pokret koji otkriva dar osoba s intelektualnim teškoćama stvarajući među njima, obiteljima i prijateljima zajednicu međusobnog prijateljstva i prihvaćanja u duhu Evanđelja. 

Na hodočašću će se okupiti oko 600 članova iz 32 zajednice u Hrvatskoj, gosti međunarodne zajednice „Vjera i svjetlo“ među kojima i članovi slovenske zajednice „Vera in luč“, kao i članovi bratske zajednice Arka–Korablja te preko 500 članica Zajednice žena Katarina Zrinski iz cijele Hrvatske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime