darivatelji9

Ankica iz okolice Josipdola darivala je krv 75 puta, Srećko Sabljak i Željko Pežić iz Ogulina više od 100 puta. Svi oni i njih preko 3500 tisuće u Karlovačkoj županiji ove godine nekome su spasili život. Kako bi im zahvalila na humanosti primila ih je županica Martina Furdek Hajdin

Anja, srednjoškolka iz Duge Rese krv je donirala po prvi put, kao i njezina prijateljica Nera :”Moj djed krv je dao 138 puta pa sam i ja svoje prvo darivanje htjela s njim obaviti. Saznanje da će moja krv nekome pomoći je glavni razlog zašto sam se na to odlučila.“-kazala je Anja.
Na drugom kraju županije, 70-godišnja  Ankica iz okolice Josipdola krv je donirala čak 75 puta i to joj je zadnje darivanje krvi, s obzirom da je dobna granica za darivanje krvi 65 godina, odnosno 70 u iznimnim slučajevima. U Karlovcu pak, gospodin Marijan ponosni je dobitnik odlikovanja Reda Danice hrvatske za 103.darivanje krvi, a kaže tu nije kraj.


Svi oni i njih preko 3500 tisuće u Karlovačkoj županiji ove godine nekome su spasili život. Kako bi im zahvalili na humanosti, danas ih je primila županica Martina Furdek Hajdin: “Lijepo se zahvaliti ljudima koji nesebično daruju krv kako bi drugima spasili život. A to ste upravo vi, hvala Vam! Darujući svoju krv, budite nadu kod onih kojima je potrebna šansa za novi život.”

Inače, od 1.siječnja pa do danas , u Karlovačkoj županiji bilo je 60 akcija darivanja krvi u organizaciji gradskih društava crvenog križa s područja županije, policije, župe Banija, Hrvatskih šuma i HVK ambulante.

Po prvi put u Karlovačkoj županiji krv je darivala 191 osoba, a od njih su čak 72 mlade osobe – kazala je ravnateljica GD Crvenog križa Karlovac Branka Hastor. Prkoseći statistici koja kaže kako je više muških darivatelja krvi, u postotku mladih darivatelja, više je žena.

Ukoliko još nisi, a možeš, odluči se i daruj krv! Spasi nekome život! Hvala!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime