Nakon što im je projekt “Čista Medvedica” odabran na natječaju Zeleni pojas od INE, HGSS Ogulin je vrijednom donacijom nabavio opremu za provedbu projekta.

Pojekt “Čista Medvedica” HGSS stanice Ogulin jedan je od 15 projekata koje su prošli na natječaju Zeleni pojas od INE. Vrijedna donacija INE, omogućila je nabavu nove opreme koju će HGSS Ogulin, između ostalog, koristiti i u provedbi ovog projekta.

Projekt Čista Medvednica

Na ovogodišnji natječaj INE pristiglo je 170 prijava, od čega je odabrano njih petnaest, a upravo je projekt HGSS-a Ogulin među 15 odabranih. Pobjednički projekti odabrani su temeljem jasno definiranih kriterija od kojih su najvažniji bili održivost, revitalizacija staništa, očuvanje bioraznolikosti, edukacija itd.

Inače, špilja Medvedica jedan je od ulaza u špiljski sustav Đula-Medvedica, čija je duljina preko 16 km. Radi se radi o aktivnom ponoru sa stalnim vodenim tokovima, a silina Dobre svake godine, nažalost, u špiljski sustav unosi i puno otpada.

Namjera je kroz projekt ukloniti otpad s ulaza špilje te dijela njezine unutrašnjosti, kako bi se barem malo rasteretio ovaj špiljski sustav od otpada. U tome će im mnogo pomoći i vrijedna donacija Ine.

INA Zeleni pojas

S ciljem širenja svijesti o važnosti održivog razvoja INA je 2014. godine pokrenula Zeleni pojas u sklopu kojeg je na suradnju pozvala organizacije civilnog društva, javne obrazovne ustanove (škole, vrtiće, fakultete), dobrovoljna vatrogasna društva te parkove prirode kako bi zajedničkim snagama pridonijeli očuvanju okoliša u lokalnim zajednicama.

Kao što smo već pisali INA je pozvala organizacije civilnog društva, javne i obrazovne ustanove, dobrovoljna vatrogasna društva te parkove prirode da prijave svoje projekte iz područja zaštite okoliša, prirode i klime na natječaj koji kontinuirano objavljuje od 2014. godine. HGSS Ogulin prijavila je svoj projekt Čista Medvedica i odabrana je za donaciju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime