zuc zimski uvjeti ciscenje snijega 1

Zimska služba Karlovačke županije spremna je za provođenje programa radova održavanja županijskih i lokalnih cesta na području Karlovačke županije u zimskom razdoblju za sezonu 2023/2024

Obavljene su posljednje pripreme za početak rada Zimske službe, koja je službeno započela 15. studenog i traje do 15. travnja sljedeće godine. U tom periodu primjenjuje se i Odluka o obveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj.

Zimska služba Karlovačke županije spremna je za provođenje programa radova održavanja županijskih i lokalnih cesta na području Karlovačke županije u zimskom razdoblju za sezonu 2023/2024 za što je osigurano 1.55 mil. eura. Županijska uprava za ceste Karlovačke županije (ŽUC) organizira provođenje zimske službe na 855,23 km županijskih i lokalnih cesta na području Karlovačke županije.

Radove zimskog održavanja izvodi zajednica ponuditelja Ceste Karlovac d.d. i Mežnar, građevinske usluge i to putem stožera zimske službe kroz 6 mjesta pripravnosti (Duga Resa, Jarče Polje,  Ogulin, Ozalj, Slunj i H. Žarište). U subotu 11.11.2023. godine održana je smotra strojeva za zimsko održavanje cesta za sezonu te je utvrđeno da su sva vozila spremna za izvršenje zadaća za vrijeme zime – pravovremeni izlazak vozila i čišćenje snježnih padalina, posipavanje kolnika solju i drugo. Nabavljena je dovoljna količina soli i posipala, svako mjesto pripravnosti opremljeno je potrebnim ljudstvom i mehanizacijom.

Ovim putem pozivamo sve sudionike u prometu na veći stupanj pažnje kod nastupanja zimskih uvjeta na cestama te vozače da na vrijeme svoja vozila opreme zimskom opremom kako bi zimske uvijete dočekali spremni.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime