Posjetom Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić u Karlovcu i Gradskom kazalištu Zorin dom članovi Čitateljskog kluba “Knjiški moljac” proslavili su 10. godišnjicu aktivnog djelovanja.

Godišnjicu su obilježili posjetom karlovačkoj knjižnici i druženju s njihovim čitateljskim klubom. U dvosatnom razgledavanju ravnateljica Knjižnice pokazala im je sve odjele i upoznala s bogatom lepezom kulturnih aktivnosti i programa koje provode.

Posjet su iskoristili za zajednički susret s članicama ČK Cheetaj za razmjenu čitateljskih iskustva u atraktivnom kafiću “Kava i knjiga”.

Slavlje su

ČK “Knjiški moljac”

ČK “Knjiški moljac” u studenom 2013. pokrenula je današnja ravnateljica Knjižnice Anita Brozović Šolaić, a kojeg i danas vodi, s ciljem poticanja čitanja i rasprave o pročitanim knjigama u okviru kulturnih čitateljskih programa za odrasle korisnike Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin.

Klub danas broji 10 aktivnih članova koji s radošću dolaze na dogovorene čitateljske sastanke, a to su: Mihaela Vratarić, Kruno Badanjak, Andrea Borić, Ruža Stipetić, Ivica Lipošćak, Ljubica Gašparović, Kristina Božičević, Anita Skelin Horvat, Ljiljana Sladoljev-Tumpor i Jadranka Stošić.

ČK “Knjiški moljac” prvotno je nosio naslov Čitateljski klub za odrasle, a prijedlog za promjenu naziva dala je članica Dajana Grgurić.

Sastanci se odvijaju jednog utorka u mjesecu s početkom u 18 sati, a za vrijeme trajanja Korona virusa većina sastanaka održana je u Đulin vrtu.

Rasprava se vodila o ukupno 100-ak knjiga pretežito hrvatskih književnika dok je prilika dana i brojnim europskim autorima. S obzirom na velik broj članova uvjet za odabir knjige je broj stranica koji ne bi smio prelaziti 200 i obavezno dva primjerka knjige da svi stignu pročitati. Prijedlog za odabir može dati svaki član, a odluka je zajednička.

priveli kraju u Gradskom kazalištu Zorin dom pogledavši humorističnu hit predstavu “Pračovjek” koja na duhovit način govori o (pra)povijesti muško-ženskih odnosa, a koju je režirao i u njoj glumi Karlovčanin Peđa Gvozdić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime