Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj uspješno je završio projekt “Poboljšanje infrastrukture za pružanje usluga u zajednici“.

Jakovo zavrna 6

Završnoj konferenciji nazočili su saborska zastupnica Nada Murganić, zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, gradonačelnica Grada Ozlja Lidija Bošnjak, ravnateljica Doma zdravlja Ozalj Nada Diković, ravnateljica Glazbene škole Karlovac Snježana Mrljak te brojni drugi gosti. 

Projekt vrijednosti 7,9 milijuna kuna, provodio se od 1. rujna 2017. do 30. studenog 2023. godine, a u potpunosti je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. 

Projektom su osigurane 3 adekvatne stambene jedinice za 17 osoba s intelektualnim teškoćama, korisnika usluge organiziranog stanovanja. Rekonstruirani su, adaptirani i opremljeni radni prostori. Nabavljena su nova vozila, traktor te poljoprivredna mehanizacija. 

Ravnateljica CPUZ Ozalj Diana Borović – Galović: “Trenutno imamo 197 korisnika, od čega se 83 korisnika nalazi u organiziranom stanovanju, 15 korisnika nalazi se u poludnevnom boravku, a 105 djece dobiva uslugu rano – razvojne podrške ili psihosocijalne podrške. Rad s djecom rezultira upravo činjenicom da oni ovdje dobivaju uslugu koja im je potrebna, a ne odlaze u domove.

O tome koliko je Centar važan za lokalnu i regionalnu zajednicu, govori i podatak kako je Karlovačka županija među prvima u Hrvatskoj izdala licence za pružanje usluge osobne asistencije za sve korisnike koji su tražili i završila cjelokupan postupak:”Karlovačka županija izdala je 8 licenci za pružanje usluge osobne asistencije, ali ovaj Centar je trenutno jedina ustanova u Karlovčkoj županiji, ali i u Republici Hrvatskoj koja će imati mogućnost provođenja usluge osobne asistencije.”

Saborska zastupnica Nada Murganić bila je kao bivša ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike potpisnica ovog projekta:” Hvala vam što se pripremili korisnike za samostalan život i skrb o sebi. Vi ste dobar primjer kako pronaći potrebna financijska sredstva za ostvarenje svojih ciljeva, a državni proračun će uvijek pratiti dobre projekte.

Projekt olakšava pristup životu u zajednici osobama s intelektualnim teškoćama i djeci s teškoćama u razvoju u Karlovačkoj županiji. Omogućio je infrastrukturna ulaganja koja su ojačala kapacitete CPUZ Ozalj za provođenje izvaninstitucionalne usluge organiziranog stanovanja, radnih aktivnosti te rane intervencije.

Program su obogatile glazbene izvedbe učenika Glazbene škole Karlovac te korisnika iz Ukrajine. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime