WhatsApp Image 2024 01 23 at 09.03.59 1

Gradonačelnica Grada Slunja, Mirjana Puškarić, srdačno je posjetila mladi bračni par Katić, koji je putem nedavno raspisanog natječaja Grada Slunja ostvario značajnu bespovratnu potporu za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji na području grada.

Ova pohvalna inicijativa proizašla je iz Programa demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Grada Slunja, koji je Gradsko vijeće usvojilo na svojoj 23. sjednici, održanoj 25. rujna 2023. godine. Program je detaljno opisan u „Službenom glasniku Grada Slunja 10/23“, a njegova svrha je poticanje mladih obitelji da ostvare svoje stambene snove unutar grada.Gradonačelnica Mirjana Puškarić, tijekom susreta s mladim parom, istaknula je važnost ove potpore: “Sretna sam što smo prvi put uveli ovakvu vrstu potpora za mlade obitelji. Svjesni smo da ove potpore nisu velike, ali vjerujemo da su značajne za mlade obitelji koje počinju svoj obiteljski život u našem gradu. Pet obitelji s područja našeg grada ostvarilo je pravo na dodjelu bespovratnih sredstava u iznosu od 4.000 €.”Mladi bračni par, Matija i Iva Katić, bili su domaćini gradonačelnici u svom novom domu, stanu koji su kupili u centru grada. Gradonačelnica Puškarić izrazila je zadovoljstvo vidjeti kako mlade obitelji koriste dobivene potpore kako bi izgradile svoj dom.Matija Katić, zahvalivši Gradu Slunju i gradonačelnici, izjavio je: “Svaka pomoć je dobrodošla. Kad smo se odlučili započeti ovaj proces, znali smo da će nam trebati puno strpljenja i novaca, ali svaki dan veselimo se napretku i polako gradimo svoj dom. Ugovor s Gradom Slunjem dao nam je dodatan vjetar u leđa. Lijepo je znati da nas Grad podržava u namjeri da ostanemo i izgradimo obiteljski život u našem rodnom mjestu.”

Gradonačelnica Mirjana Puškarić najavila je nastavak ove potpore, izražavajući želju da se potiče mlade obitelji poput one Matije i Ive da grade svoje obiteljske domove unutar Slunja. Ova inicijativa odražava predanost grada stvaranju poticajnog okruženja za mlade obitelji te potvrđuje važnost podrške u rješavanju stambenih pitanja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime