Svake treće subote u mjesecu siječnju obilježava se Nacionalni dan borbe protjv raka vrata maternice, a danas su to učinile članice Zajednice žena HDZ Katarina Zrinski Ogulin koje su građankama grada Ogulina dijelile mimoze.

Cvijet mimoze, simbolizira borbu protiv raka vrata maternice. U mnogim kulturama mimoza predstavlja ženu, slobodu, emancipaciju i osjećajnost. Ono što je posebno važno jest da cvijet mimoze procvjeta u hladnim uvjetima, prikazujući time snagu i otpornost – osobine koje bi svaka žena trebala imati kada je u pitanju briga o vlastitom zdravlju.

“Ogulinske Katarine su izmamile osmijeh našim Ogulinkama i podsjetile ih, da ako nisu, što prije obave pregled kod ginekologa i redovitim kontrolama čuvaju svoje zdravlje,” istaknula je predsjednica Zajednice žena HDZ Katarina Zrinski Ogulin Anđelka Salopek.

Ovaj događaj nije samo podsjetnik na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka vrata maternice, već i prilika za zajedništvo te podršku ženama u borbi za vlastito zdravlje. Ogulin može biti ponosan na svoje aktivne građanke koje svjetlom mimoza rasvjetljavaju put prema boljoj budućnosti zdravlja žena.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime