modrus 1 1TZ Josipdol

Za sve ljubitelje povijesti i zaboravljenih gradova, Hrvatska radiotelevizija (HRT) donosi dokumentarnu seriju “Izgubljeni gradovi”, koja će svjetlo dana baciti na drevne gradove Hrvatske, uključujući i mistični Modruš. U ovoj seriji, predsjednik Katedre čakavskog sabora Modruše, Zvonko Trdić, vodi nas kroz priču o Modrušu, jednom od najvažnijih i najmoćnijih hrvatskih gradova u srednjem vijeku.

Serija, koju je režirao Lukša Benić, koristi povijesne podatke i arheološke artefakte kako bi oživjela vremena kada su zaboravljeni gradovi poput Modruša bili u punom cvatu, igrajući ključne uloge u trgovačkim, administrativnim, pomorskim i vojnim aspektima života. Posebno je značajan Modruš, grad koji se nalazio na ključnoj cesti između sjevernog Jadrana i unutrašnjosti, čija je povijest isprepletena s vladavinom knezova Krčkih, odnosno Frankopana.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da zavirite u prošlost i otkrijete tajne izgubljenih gradova. Premijera serije bila je na programu HRT-a 1, a repriza će biti prikazana u petak u 18:10 na HRT3. Više informacija možete pronaći na službenim stranicama HRT-a i na web stranici MojTV​​.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime