relly

Karlovac i njegova županija bili su domaćini trećeg izdanja Quattro River Rallya, spektakla koji je privukao pažnju brojnih ljubitelja automobilizma. Od 5. do 7. travnja, sportski duh i miris benzina ispunili su zrak ovog pitoresknog kraja, dok su se najbolji regionalni i međunarodni reli vozači natjecali na zahtjevnim stazama koje su prošarale krajolik.

Auto klub “Delta” iz Zagreba još jednom se pokazao kao izvrstan organizator, uspješno koordinirajući događaj koji je privukao ukupno 89 prijava od strane posada željnih dokazivanja. Unatoč dvojici odustajanja, natjecanje je održano s impresivnih 94 posade, uključujući i sedam posada u Kupu povijesnih vozila.

Sportsko-rekreacijski centar Korana bio je centar događanja od petka, kada je otvoreno servisno parkiralište, pa sve do nedjelje, kada su se najbolji okitili zasluženim trofejima. Ceremonijalni start događaja, koji se održao ispred Nikola Tesla Experience Centra, bio je samo uvod u uzbudljive brzinske ispite koji su uslijedili.

Grad Karlovac i njegovi stanovnici još su jednom pokazali neizmjernu ljubav prema sportskim događanjima, naročito onima koji donose adrenalin i uzbuđenje poput relija. Velik broj gledatelja koji su pratili ceremonijalni start, kao i samu utrku, dokaz je kako je Quattro River Rally postao nezaobilazan događaj u sportskom kalendaru regije.

Značajnu podršku događaju pružili su gradonačelnik Karlovca Damir Mandić i direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak, čime je istaknuta važnost ovakvih manifestacija za promociju turizma i sporta.

Među favoritima, počasno mjesto na startu zauzeli su prošlogodišnji pobjednici, kao i vrsni međunarodni konkurenti. Oštre staze Karlovačke županije isprobale su vještine i odlučnost vozača kroz dva dana puna izazova, culminirajući u nedjeljnoj podjeli nagrada.

Ponovni pobjednici, Nikolay Gryazin i Konstantin Aleksandrov, dominirali su u Citroenu C3 Rally 2, dok su se Jose Maria Lopez i David Vasquez te Lauri Joona i Janni Hussi istaknuli sjajnim vožnjama u svojim Škoda Fabijama Rally 2.

Hrvatsko reli scenu predstavljali su Vilijam Prodan i Marko Stiperski, koji su svojom vožnjom u Ford Fiesti Rally 3 osvojili osmo mjesto, dok su Jan Pokos i Vili Ošlaj zabilježili također zapažen nastup završivši na desetom mjestu.

Quattro River Rally Karlovac 2024 ponovno je potvrdio svoje mjesto kao vrhunski sportski događaj, ostavljajući iza sebe trag uzbuđenja, zajedništva i strasti prema reliju. Dok se poklonici brzine već raduju sljedećem izdanju, Karlovac ostaje ponosan domaćin, spreman ponovno ugostiti heroje asfalta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime