150 obljetnica rodenja Ivane Brlic Mazuranic

Ovog travnja, lokalna zajednica s posebnim poštovanjem obilježava 150. obljetnicu rođenja jedne od najvećih hrvatskih književnica, Ivane Brlić-Mažuranić. Rođena 18. travnja 1874. godine u Ogulinu, Ivana je postala sinonim za bajkovitost i maštu, a njezin dom, Ivanina kuća bajke, središte je kulturnih događaja koji cijele godine odaju počast njezinu nasljeđu.

Cjelogodišnji projekt “Zanimljivosti o Ivani” započeo je još u siječnju i traje sve do prosinca. Nakon uspješno provedenog projekta “Bajkovita zima uz ognjište”, travanj donosi vrhunac proslave s nizom aktivnosti zakazanih za 18. travnja, Ivanin rođendan.

Dan će započeti obilaskom stalne izložbe uz stručno vodstvo u 10 sati, a nastavit će se radionicom “Ivanina lenta vremena” u 11 sati. Posjetitelji će imati priliku “Zakoračiti u bajku” uz pomoć VR naočala u podne, dok će se u 14 sati održati premijerna izvedba predstave “Šuma Striborova”, a škola pripovijedanja ponovit će izvedbu u 18 sati.

Ostatak godine donosi još mnogo uzbudljivih događaja, uključujući predstavljanje “Priča iz davnine” u ogranku Matice hrvatske u Ogulinu, znanstveni skup “U potrazi za Ivanom”, te animirani film “Šuma Striborova”.

Proslava Ivaninog rođendana i njezinog neprocjenjivog doprinosa hrvatskoj književnosti poziva mještane i posjetitelje da se pridruže i tako odaju počast ovoj velikoj književnici čija djela nadahnjuju generacije čitatelja svojom bezvremenskom čarolijom.

Za više informacija o događanjima i kako se uključiti, posjetitelji se mogu obratiti Ivaninoj kući bajke ili skenirati QR kod iz objave za detalje programa. Pustite, ljudi, djecu. Boljim će plodom uroditi dječja igra po planini, negoli vaše žito po poljima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime