Izlozba knjiga o planinarstvu

U čast impresivne jubilarne proslave 150. godišnjice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj, Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin ovaj tjedan otvorila je vrata Izložbe knjiga o planinarstvu. Ova kulturna manifestacija posvećena je bogatoj povijesti i tradiciji planinarstva, s naglaskom na njegovu važnost i utjecaj na lokalnu zajednicu i šire.

Izložba je organizirana u suradnji s Hrvatskim planinarskim savezom i Hrvatskim planinarskim društvom Klek Ogulin, koje predvodi i temeljnu proslavu s usponom na Klek zakazanim za subotu, 13. travnja 2024. Ovaj događaj predstavlja priliku da se istakne bogatstvo i raznolikost planinarske literature, kao i da se odaju počasti tradiciji planinarstva koja oblikuje naš kraj već stoljeće i pol.

Vrijedna izdanja koja će biti izložena sastavni su dio knjižnog fonda Zavičajne zbirke Knjižnice. Predstavljaju neprocjenjiv pisani trag dugogodišnje tradicije organiziranog planinarstva u Hrvatskoj, ali i u našem lokalnom području. Posjetitelji će imati priliku uživati u raznovrsnoj kolekciji knjiga koje dokumentiraju povijest, razvoj, i ljepote planinarstva, od ranih početaka do današnjih dana.

Izložba će biti otvorena za javnost tijekom cijelog tjedna, nudeći svim zainteresiranim posjetiteljima mogućnost da se upoznaju s književnim djelima koja slave i dokumentiraju tradiciju i ljepotu planinarstva u Hrvatskoj.

Za više informacija o izložbi i nadolazećem usponu na Klek, posjetite službene stranice Hrvatskog planinarskog saveza i Hrvatskog planinarskog društva Klek Ogulin.

Zakoračite u svijet planinarstva kroz knjige i postanite dio proslave koja odaje počast jednoj od najljepših aktivnosti na otvorenom, čija je tradicija duboko ukorijenjena u srce Hrvatske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime