Od 23. do 28. travnja 2024. godine, grad Ogulin i Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić postali su domaćini značajnom događaju u sklopu međunarodne suradnje s francuskim gradom Gignac. Grupa od 30 učenika i njihovih pratitelja, uključujući tri učitelja, ravnatelja škole, zamjenika gradonačelnika Gignaca te predsjednika Odbora za dodjelu Ordena časti, boravi u našem gradu kako bi istražili njegovu kulturu i povijest.

Tijekom njihova boravka, francuski gosti su se pridružili učenicima OŠ Ivane Brlić-Mažuranić na nastavi, čime su imali priliku iz prve ruke doživjeti hrvatski obrazovni sustav. Program njihova boravka obuhvatio je posjet Gradskoj vijećnici, gdje su ih srdačno dočekali gradonačelnik Ogulina, Dalibor Domitrović i njegov zamjenik, Daniel Vukelj, priredivši im prijam namijenjen jačanju veza dvaju gradova.

Uz radni dio posjete, učenici i dužnosnici su obišli brojne znamenitosti, uključujući Ivaninu kuću bajke i Zavičajni muzej Ogulin. Također, uživali su u prirodnim ljepotama jezera Sabljaci i Šmitovo jezero, što je samo naglasilo bogatstvo i raznolikost hrvatskog krajolika. Kao vrhunac putovanja, organiziran je izlet u Plitvička jezera i Rastoke, dajući našim gostima iz Francuske priliku da dožive neke od najpoznatijih prirodnih atrakcija u Hrvatskoj.

Ovaj posjet ne samo da obogaćuje kulturnu razmjenu između dvaju naroda već i jača prijateljske veze, što je od iznimne važnosti za obrazovnu i kulturnu suradnju. Domaćini iz OŠ Ivane Brlić-Mažuranić i ravnateljica Anđelka Salopek posebno su ponosni na priliku da predstave svoju školu i grad u najboljem svjetlu.

Događaj je zabilježio veliki interes lokalne zajednice i medija, potvrđujući kako Ogulin i dalje stoji čvrsto na mapi važnih mjesta za međunarodnu suradnju i kulturnu razmjenu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime