Matija Capan

Grad Ogulin će tijekom travnja i svibnja 2024. godine biti domaćin 2. Memorijala “Matija Capan”, sportsko-ekološkog događaja posvećenog sjećanju na prerano preminulog Matiju Capana, istaknutog člana Športsko ribolovnog društva Ogulin i omiljenog prijatelja mnogih. Matija, rođen 22. travnja 1989. godine, bio je strastveni ljubitelj prirode i ribolova, a svoje prve korake u ribolovu napravio je uz oca Ivana na rijekama Tounjčici i Mrežnici.

Memorijal “Matija Capan” nudi seriju događanja koja reflektiraju Matijine strasti: zaštitu prirode, ribolov i zajedništvo. Događaj započinje predavanjem Antonije Bišćan, univ.spec.silv., ravnateljice javne ustanove “Natura Viva”, koje nosi naslov “Zaštita Tounjčice i Mrežnice – što dalje?”. Predavanje će se održati u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ogulin 29. travnja 2024. u 19:00 sati.

Nadalje, predavanje pod nazivom “Čagalj – inteligentni predator ili štetočina?” održat će Elvis Vučić – Belin, predsjednik LD Klek, 4. svibnja 2024. godine, također u Pučkom otvorenom učilištu Ogulin.

Kulminacija memorijala bit će natjecanje u lovu pastrve umjetnim mamcima za kadete ŠRD Ogulin, koje će se održati 12. svibnja na rijeci Dobri u Puškarićima. Ovo natjecanje ne samo da testira vještine mladih ribolovaca već i promiče duh sportskog ribolova među mladima.

Očekuje se da će Memorijal “Matija Capan” okupiti brojne sudionike i posjetitelje, povezujući ljubitelje prirode i ribolova te jačajući svijest o potrebi očuvanja lokalnih vodotoka. Organizator događaja, Portal RiboLov uz podršku Športsko ribolovnog društva Ogulin, poziva sve zainteresirane da se pridruže i svojim prisustvom uveličaju ovu značajnu manifestaciju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime