Josip Kovacevic ucenik Osnovne skole Ivane Brlic Mazuranic iz Ogulina

U petak, 5. travnja, otok Krk bio je domaćin značajnom glazbenom događaju – Međunarodnom gitarističkom natjecanju u Puntu. Ovaj događaj, koji je organizirala udruga “Muzika u koracima”, okupio je mlade talente iz Hrvatske i regije s ciljem promicanja glazbene kulture i talenta.

Među natjecateljima se istaknuo Josip Kovačević, učenik glazbene škole pri Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić iz Ogulina. U snažnoj konkurenciji treće kategorije, Josip je uspio osvojiti treće mjesto sa impresivnih 79,00 bodova, natječući se protiv 11 drugih nadarenih mladih gitarista. Njegov uspjeh je rezultat ne samo njegove strasti prema glazbi, već i odličnog mentorstva koje pruža nastavnica Linda Primožić Kinda.

Udruga “Muzika u koracima”, poznata po svojoj predanosti kulturnom obogaćivanju i pristupačnosti glazbe, i ovom je prilikom potvrdila svoju ulogu kao važan akter u glazbenom obrazovanju. Njihova inicijativa pruža platformu za mlade glazbenike poput Josipa da izraze svoj talent i nastave razvijati svoje vještine u inspirativnom okruženju.

Ovaj događaj ne samo da je prilika za mlade da se natječu i uče, već je i odličan primjer kako glazba može biti sredstvo koje povezuje zajednice i kulture. Josipovo ostvarenje na natjecanju pokazatelj je njegove predanosti i potencijala koji će, kako ističe njegova škola, sigurno nastaviti rasti u godinama koje dolaze.

Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić ponosna je na svog učenika i s nestrpljenjem očekuje daljnje uspjehe Josipa Kovačevića, kao i daljnji razvoj njegovog glazbenog obrazovanja, što Ogulin čini gradom koji se može ponositi svojim mladim talentima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime