58 smotra tamburaskih orkestara

Karlovačka županija se ponovno našla u središtu glazbenih zbivanja, jer se u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa održava 58. smotra tamburaških orkestara i malih sastava. Ovaj prestižni događaj zakazan je za 12. svibnja 2024. godine s početkom u 19:00 sati, a očekuje se sudjelovanje velikog broja tamburaških sastava iz cijele Karlovačke županije.

Smotra tamburaških orkestara i malih sastava je godišnji događaj koji promiče tamburašku glazbu, jedan od najvažnijih elemenata kulturne baštine Hrvatske. Ove godine, smotra slavi svoje 58. izdanje, a organizatori Zajednica udruga amaterskih kulturnih djelatnosti Karlovačke županije (ZAKUD) najavljuju bogat program s izvedbama tradicionalne i suvremene tamburaške glazbe.

Osim što pruža platformu za izvedbu, smotra također služi kao važno mjesto za razmjenu iskustava među glazbenicima i promoviranje mladih talenata. „Ovo je prilika za sve sudionike da pokažu svoje vještine i strast prema tamburaškoj glazbi, te da kroz zajedničko muziciranje čuvaju i njeguju našu kulturnu baštinu,” izjavio je organizator događaja.

Ulaz na smotru je slobodan, što dodatno potiče zajednicu da se uključi i podrži lokalne umjetnike. „Veselimo se vašem dolasku i zajedničkom uživanju u prekrasnim melodijama koje naši tamburaši stvaraju,” dodao je organizator. Očekuje se velik broj posjetitelja, stoga organizatori preporučuju dolazak malo ranije kako bi se osiguralo sjedalo.

58. smotra tamburaških orkestara i malih sastava u Karlovačkoj županiji obećava biti večer puna ugodnih melodija i izraza kulturnog identiteta. Ovaj događaj ne samo da obogaćuje glazbeni kalendar regije, već i jača zajednicu kroz zajedničku ljubav prema glazbi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime