U sportskoj dvorani Ogulina oživjela je znanost na jedan posebno zabavan način. Festival znanosti “stemOGrad” privukao je brojne mlade umove željne učenja kroz igru i interaktivne aktivnosti. Organiziran od strane Društva pedagoga tehničke kulture Ogulin, festival je postao mjesto gdje su osnovnoškolci i predškolci imali priliku zaroniti u svijet znanosti i tehnologije.

Cilj festivala bio je popularizirati STEM (znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku) discipline među djecom kroz raznovrsne radionice koje su osmišljene tako da potiču kreativnost i praktično učenje.

Festival je, osim edukativnog, imao i veliki društveni značaj, okupljajući djecu, roditelje i edukatore u poticanju zajedničkog učenja i razmjene iskustava. Čestitke Društvu pedagoga tehničke kulture Ogulin ne prestaju stizati, ne samo za izvrsnu organizaciju već i za njihovu predanost i trud u provođenju ovakvih inicijativa.

Festival “stemOGrad” ostavio je značajan trag u obrazovnom životu Ogulina, s obećanjem da će se tradicija nastaviti i u budućim godinama, u nadi da će svake godine inspirirati još više mladih da istražuju, otkrivaju i uče kroz igru i znanost.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime