Ženska udruga Katarine Josipdol ponovno je oduševila lokalnu zajednicu organizirajući osmu po redu Seosku Olimpijadu. Ovaj jedinstveni događaj, namijenjen isključivo ženama, već osam godina za redom donosi obilje zabave, smijeha i prijateljskog natjecanja, istovremeno promičući kulturne vrijednosti ovog kraja i oživljavajući zaboravljene vještine.

Ove godine natjecalo se ukupno 13 ekipa, među kojima su bile i ekipe iz Vinkovaca, Vukovara, Kaštela i Vodica. Posebno je zanimljivo što je po drugi put sudjelovala i ekipa iz Karlovačke županije, koju su predvodile županica Martina Furdek Hajdin, zamjenica županice Vesna Hajsan-Dolinar te ravnateljica NTEC-a Martina Marušić Britvec.

Natjecanje je uključivalo deset tradicionalnih disciplina: pilanje drveta, nošenje ampera na glavi, rušenje na gredi, skakanje u vrećama, potezanje užeta, štafetu parova zavezanih za noge, slalom u tačkama, kamena s ramena, skok u dalj i žmikanje. Svaka od ovih disciplina ne samo da je testirala fizičke sposobnosti sudionica, već je i pružila priliku za prisjećanje na starinske običaje i vještine.

Osim natjecateljskog dijela, vrijedne članice udruge ‘Katarina’ iz Josipdola pripremile su i bogat popratni program za sve uzraste. Posjetitelji su mogli uživati u raznim radionicama, izložbama i igrama, koje su dodatno obogatile cjelokupni doživljaj olimpijade.

Ova olimpijada još jednom je dokazala koliko je važno očuvati i promovirati kulturnu baštinu našeg kraja, ali i koliko su žene važne u tom procesu. Čestitamo svim sudionicama i organizatorima na uspješno održanom događaju te se radujemo idućoj, devetoj Seoskoj Olimpijadi u Josipdolu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime