Pod vedrim nebom, u jedinstvenom ambijentu naše kule svaki kutak bio je ispunjen zvucima glazbe i plesovima koji su donosili dašak egzotičnih krajeva, a Ogulinci su svesrdno prihvatili kulturno bogatstvo svih izvođača.

Sinoć, 5. srpnja, Ogulin je postao središte kulturne raznolikosti i živopisne tradicije, ugostivši Međunarodni festival folklora Karlovac. U prelijepom ambijentu Frankopanskog kaštela, s početkom u 20:30 sati, ovaj događaj je okupio veliki broj građana koji su imali priliku upoznati bogatu lepezu kulturnih izraza iz različitih dijelova svijeta.

Šest folklornih skupina predstavile su svoje zemlje kroz ples, glazbu i nošnje:

Plesna grupa Akademije Kalanjay iz Indije očarala je publiku egzotičnim ritmovima i šarenim kostimima koji su dočarali bogatstvo indijske kulture. Publiku su oduševili i Hora-Horita iz Moldavije, Peru Multicolor iz Perua, Mahia Rapa Nui s Uskršnjeg otoka, Vtáčnik iz Slovačke te Centro Folklórico Atenay Batista iz Paname.

Festival koji je gostovao Karlovačkom županijom, večeras završava svečanim zatvaranjem u Karlovcu.

U 20:15h predviđen je mimohod ulicama grada Karlovca (Zorin dom – Promenada – Košarkaško igralište Šanac) te u 20:30h koncert sudionika na Košarkaškom igralištu Šanac.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime