U nedjelju 7. srpnja obilježena je 33. obljetnica od osnutka prve organizirane vojne postrojbe za obranu Ogulinskog kraja (uz rezervni sastav policije) bataljuna Klek. Obilježavan je je počelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule pripadnike kod spomenika braniteljima na Trgu hrvatskih rodoljuba u Ogulinu a molitvu je predvodio župni vikar župe sv. Križa Stanko Smiljanić. Zatim su vijenci položeni kod spomenika ZNG Klek u Zagorju a nastavljeno je sv. misom koju je predslavio župnik Zagorje, Modruša i Oštarija vlč. Mario Vazgeč.

            „Nikome nije lako biti prorok u vlastitom selu, odnosno, rekao je Isus „Ni jedan prorok nije dobrodošao u svom zavičaju!“ istaknuo je na početku propovjednik vlč. Vazgeč te nastavio:

            „Preko glasina Nazarećani su očekivali karizmatika, senzacije i nadnaravna djela. Isto tako i danas nije Isusu lako s nama jer mislimo da smo superiorni i iznad drugih. Ne otvaramo dovoljno srca Isusu da  bi do kraja osjetili promjenu života. Mislimo da smo Isusa kupili i da je on dužan uslišavati nam molitve.  Često smo skeptični, oholi i malovjerni. KAO I Nazarećani, mnogi od nas ne žele dublju promjenu u životu,“ zaključio je propovjednik. Misu je liturgijskim pjevanjem uzveličao župni zbor pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Franje Puškarića.

            Nakon mise je otkrivena spomen ploča u čast osnutka ZNG Klek na stadionu Mladosti u Zagorju. Misi i otkrivanju ploče nazočio je gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović i predsjednik gradskog vijeća Ogulina Marinko Herman.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime