Ogulin.eu Vremenska prognoza - najave ostvarene, poboljšanje u četvrtak

Loše su se najave vremena ostvarilie, danas cijeli dana nas očekuje kiša, a smirenje kiše i vjetra slijedi od sutra.

Tijekom jutra, pa i cijeloga prijepodneva, bit će kao jučer i noćas – kišovito i vjetrovito – na Jadranu s često jakim, mjestimice i olujnim jugom, gdjekad i s orkanskim udarima, s brzinom većom od 100 kilometara na sat. Pritom će more biti valovito, s valovima i oko 6 metara do 9 metara.

Jako jugo praćeno kišom stvara probleme u mnogim dijelovima Hrvatske. Poplavljena je obala Jadrana, a brojne trajektne, katamaranske i brodske linije i dalje su prekinute.

Zbog vjetra zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja. Na Istarskom ipsilonu zbog vode na kolniku zatvorena je dionica između čvorova Pula i Kanfanar. Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje pa iz HAK-a vozačima savjetuju da brzinu prilagode uvjetima ne cesti.

Iako će se mnogima vrijeme činiti strašnim, na većem dijelu Jadranu ipak će biti malo manje nepovoljno nego jučer kada se na nekim meteorološkim postajama Državnog hidrometeorološkog zavoda izmjerilo jugo jako kao rijetko kada u povijesti mjerenja.

Na našemu području od svih dana u tjednu najpovoljnije izgleda četvrtak. Premda promjenjivo, tad su šanse za sunce najveće. Dakle, sutra nas očekuje umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom. Najviša dnevna temperatura od 8 do 10 °C.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime