Povodom iznimnog sportskog uspjeha atletičara Miljenka Vučića iz Ogulina župan Karlovačke županije Damir Jelić priredio je u četvrtak, 14. studenog, svečani prijam.
Miljenko Vučić je na nedavno održanom svjetskom para atletskom prvenstvu u Dubaiu osvojio drugo mjesto i titulu viceprvaka svijeta u disciplini bacanja kugle za slijepe i slabovidne osobe. Tom je prigodom i ostvario svoj osobni i državni rekord, bacivši kuglu na 14,42 metra.
Ovo je samo nastavak niza uspješnih nastupa i vrhunskih rezultata ovog vrijednog i skromnog atletičara koji iz godine u godinu postiže sve bolje rezultate, a kao što je i sam ovom prigodom istaknuo, cilj mu je medalja s predstojeće para olimoijade koja će se 2020. godine održati u Tokiju.

Miljenko Vučić istaknuo je i problem finaciranja, obzirom da se zbog trenera vodi kao natjecatelj i član kluba iz Kutine te zbog toga ne dobiva sredstva od Grada i Športske zajednice grada Ogulina. Problem je u Statutu Športske zajednice koji tako propisuje. Stoga je župan predložio izmjenu dijela Statuta koji to uređuje kako bi se u ovom slučaju pomoglo Miljenku Vučiću.  Župan Jelić pismeno će prema Gradu Ogulinu pokrenuti inicijativu za izmjenu Statuta.


Na prijam u Uredu župana  još su  nazočili pročelnica za školstvo i sport Karlovačke županije Marije Medić te predsjednik i potpredsjednik Športske zajednice grada Ogulina Željko Tonković i Boris Grgurić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime