Gosti iz Turske na sastanku u Uredu župana Karlovačke županije

122

U Uredu Župana Karlovačke županije održan je u utorak, 19. studenog, studijski posjet delegacije iz Turske unutar projekta „Participatory River Basin Management Project: Water Matters Project“.

Goste su u ime Karlovačke županije pozdravile zamjenica Župana Martina Furdek Hajdin te pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš Karlovačke županije Marina Jarnjević.

Tema studijskog posjeta je primjer dobre prakse informiranja javnosti u postupcima vezanim za zaštitu okoliša i prirode te sudjelovanje javnosti u postupcima vezanim za okoliš i prirodu. Na svom putu ka članstvu u Europsku uniju, što zahtijeva prilagodbu zakonskih akata i postupaka, delegacija iz Turske te Zelena akcija, pod vodstvom Željke Leljak Gracin, su prepoznali Karlovačku županiju kao primjer dobre prakse suradnje javnosti i regionalne samouprave.

Pod vodstvom pročelnice Marine Jarnjević, uz stručnu pomoć predstavnica Grada Karlovca, Javne ustanove Natura vive te Hrvatskih voda, na sastanku su pružene smjernice delegaciji te predstavljeni zakonski primjeri sudjelovanja javnosti, primjeri iz prakse te razni savjeti i mogućnosti s kojima se svi prisutni dionici susreću u svakodnevnom radu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime