vukovar 1

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Ovčari je pridržavala vojnika koji je ranjen u Afganistanu. Zajedno su položili krunicu na tom spomen području.

Nakon što je hrvatske predsjednica na Ovčari bila u društvu ranjenog vojnika, na Facebooku ju je napao njen predsjednički protukandidat Zoran Milanović koji je rekao da je na taj način otkriven identitet vojnika koji je trebao ostati tajan te da se radi o kaznenom djelu.  Nova TV je Ministarstvu obrane poslala upit zbog čega se nije pazilo na identitet vojnika te tko je novinarima otkrio o kome se zapravo radi.  MORH je odgovorio da je dolazak u Vukovar bila želja tog vojnika te kako susret s predsjednicom nije bio organiziran. Također, naveli su da on nakon oporavka više neće biti raspoređen na poslove koji zahtijevaju zaštitu identiteta. 

– Možemo vas izvijestiti kako je sudjelovanje na obilježavanju 28. obljetnice stradavanja Vukovara navedenog pripadnika Hrvatske vojske bila njegova osobna želja, jer se htio pokloniti žrtvama grada heroja zajedno sa tisućama drugih ljudi te nije bilo nikakve posebne organizacije susreta. – Ozlijeđeni pripadnik se nalazi na bolovanju, predstoji mu oporavak, a više nije i neće biti raspoređen na operativnim poslovima koji zahtijevaju zaštitu identiteta. Također, ističemo kako se njegov identitet nije službeno komunicirao, stoji u odgovoru MORH-a. 

Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/news/dolazak-ranjenog-vojnika-u-vukovar-bila-je-njegova-zelja-660385 – 24sata.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime