Nakon izvanrednog sastanka Vlade Divjak optimističa: Radimo na novoj ponudi sindikatima

94

Ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, nakon sastanka u Vladi s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom rada, Josipom Aladrovićem, novinarima je komentirala teme sastanka.

Kako N1 prenosi, Divjak je nakon sastanka izjavila: “Mi smo pripremili određene analize koje su nam omogućile da vidimo koja su alternativna rješenja. Najvažnije je da se razgovara temeljem argumenata i da se otvori razgovor sa sindikatima. Radi se na tome da se dođe do nove ponude, zato i analize Ministarstva znanosti i obrazovanja vezano uz plaće su bile važne”.

Divjak je dodala i da će sve ono o čemu se razgovaralo i ponuda koja je na stolu prvo biti prezentirano sindikatima, a ne medijima.

Upitana hoće li zvati sindikate na razgovor, Divjak je rekla da je na Uredu premijera da to odradi.

“Kod analize je zgodno to što su provjerljive, imate određene podatke o plaćama, o koeficijentima, o dodacima i kad se to stavi na stol i kad znamo koji je cilj, lakše je razgovarati, jer razgovaramo temeljem brojeva. To je jedno vrlo važno polazište. Važno je i da se dogovorimo oko cilja”, rekla je Divjak nakon sastanka.

“Ja skrećem pozornost i na to da smo cijelo vrijeme razgovarali u ministarstvu o statusu učitelja i na tome ćemo nastaviti raditi i to je isto dio ovoga paketa. Nije sve u tome da imate određenu financijsku ponudu, nego da se otvori dijalog o tome kako će se status poboljšati, a krajnji cilj je da učenici budu čim prije u školama i da učitelji budu zadovoljni”, rekla je ministrica. 

Istaknula je i da je optimistična oko pregovora, “jer smo u poziciji da pokažemo učenicima da znamo argumentima rješavati probleme”. “To i je naš cilj, rješavamo probleme i otvoreni smo za dijalog”, rekla je ministrica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime