[Foto]: Prikupljanje potpisa u Ogulinu

228

Od ponoći, 21. 11. počeli su teći rokovi za prikupljanje potpisa potencijalnim kandidatima kako bi potvrdili svoju kandidaturu na nadolazećim predsjedničkim izborima. U Ogulinu se na nekoliko mjesta prikupljaju potpisi kandidata.

HDZ je potpise za aktualnu predsjednicu, Kolindu Grabar-Kitarović prikupljao na Trgu Petra Stipetića. Za Zorana Milanovića potpisi su se prikupljali na Trgu Petra Stipetića i kod semafora, a volonteri nezavisnoga kandidata, Miroslava Škore, su potpise prikupljali pokraj Cesarovca.

Kandidati potpise trebaju prikupiti u 12 dana i to samo na obrascima Državnog izbornog povjerenstva (DIP). Svaki birač potpisom može poduprijeti samo jednog kandidata, a valjanost potpisa provjeravat će se pri predaji kandidature. Građani koji se žele potpisati neka ponesu osobne iskaznice jer je na obrazac potrebno upisati svoj OIB. Potpisi će se prikupljati još u srijedu i subotu.

Rok za kandidature je do ponoći, 3. prosinca. DIP potom ima 48 sati za njihovu provjeru i objavu liste kandidata za predsjednika, kad to učini, i službeno će početi izborna promidžba. 

Podsjetimo, kandidaturu su najavili, aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović za još jedan mandat, bivši premijer Zoran Milanović, kao i Miroslav Škoro, Dejan Kovač, Katarina Peović, Ivan Rude, Ante Simonić, Dalija Orešković, Ava Karabatić, Mislav Kolakušić, Ivan Pernar, Dario Juričan, Tomislav Panenić, Vlaho Orepić..

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime