Zavičajni muzej i POU Ogulin od Županije dobili sredstva namjenjena za kulturu

80
Foto: Zavičajni muzej Ogulin

Karlovačka županija je objavila rezultate poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za iduću godinu. Zavičajni muzej Ogulin dobio je 23 tisuće kuna, a POU Ogulin 25 tisuća kuna.

Za kulturu i kulturne programe u županijskom proračunu, u cijeloj županiji će biti izdvojeno milijun i 150 tisuća kuna.

Zavičajnom muzeju Ogulin odobrena su sredstva za dva programa u 2020. godini, za programsku djelatnost Zavičajnog muzeja Ogulin i za opremanje prostora za pohranu muzejske dokumentacije i muzejskog knjižnog fonda. Ukupno 23 tisuće kuna.

POU Ogulin je također dobio sredstva. Županija će za sufinanciranje Lutkarskoga studija Pučkog otvorenog učilišta Ogulin izdvojiti 10 tisuća kuna te za Program Kino oprema POU Ogulin 15 tisuća kuna.

Na poziv je prijavljeno 67 programa u raznim potkategorijama, od filmske umjetnosti, filmskog stvaralaštva do kulturno umjetničkih djelatnosti, folklora i drugih manifestacija.

Kulturno vijeće predložilo je 59 programa prema kojemu je donesena odluka o dodjeli financijske potpore. Tako je dodijeljeno 949 tisuća i 500 kuna za predložene programe, 70 tisuća kuna odobreno je za programe zaštite i očuvanja kulturnih dobara te 130 tisuća kuna za uređenje i opremanje ustanova i udruga kulture.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime