U KD-u „Nikola Tesla“ Ogulin održana radionica tradicionalnoga pjevanja

110

Proteklog vikenda, od 29. 11. do 1. 12. 2019. godine u prostorijama KD “Nikola Tesla” Ogulin organizirana je i uspješno provedena prva radionica tradicionalnog pjevanja pod nazivom ETHNOsounds vol.1.

Na radionici, prvoj ovakvog tipa na području grada Ogulina i šire okolice, bilo je prisutno 14 polaznica uz stručno vođenje studentica Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Radionica je zamišljena kao osnova u stvaranju ženske pjevačke grupe unutar Društva.

Polaznice seminara su izuzetno zadovoljne s radnim vikendom i načinom na koji su Aleksandra i Jovana vodile radionicu te su izrazile veliku želju da se ova novonastala suradnja nastavi i u budućnosti.

Prvi dan radionice posvećen je učenju osnova vokalne tehnike kao što su: vježbe disanja, postavka glasa, vokalne vježbe i sl., a potom su se radile pjesme koje prvi ansambl izvodi u sklopu koreografija – pjesme Srema, Crne Trave, Leskovca i Vranjskog Polja, dok su se drugi i treći dan obrađivale pjesme Slavonije, Šumadije te Kosova i Metohije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime