79788566 2497447987168123 3733762482280333312 n

Jučer, 5. prosinca, u 18 sati Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin je obilježio Dan volontera zahvalivši se svojim volonterima i uručivši im priznanja.

Dan volontera obilježavaju svake godine uručujući priznanja stalnim volonterima i onima koji su se istaknuli svoji radom i doprinosom u tekućoj godini.

Ove godine ravnateljica Valentina Bartolović, ispred GDCK Ogulin uručila je 18 priznanja Crvenog Križa, volonterima od darivatelja krvi od članova skupštine.

Priznanje su dobili: Dražen Piškur, Dražen Stipetić, Neven Luketić, Valentina Cetinjanin, Tanja Bojčić, Josip Luketić, Jana Puškarić, Ivor Šumonja, Darko Višić, Ljerko Žanić, Karmela Matić, Igor Majetić, Željko Magdić, Miro Žagrović, Igor Tripalo, Željko Osvaldić, Mladen Mihaljević, Ratka Višnić i Biljana Stipetić.

Posebno priznanje GDCK Ogulin, uručeno je Draženu Piškuru za stalno, dugotrajno volontiranje. Dražen Piškur volontira u kontinuitetu preko 4 godine, svakodnevno dolazeći u prostorije, gdje boravi od ujutro do popodnevnih sati. Pomaže u radu s korisnicima i svim aktivnostima CK-a.

GDCK Ogulin ima oko 15 stalih volontera. Osim Dražena Piškura stalniji volonteri su Željko Magdić, dobrovolji darivatelj krvi, koji skoro svakodnevno pomaže u tekućim poslovima te Valentina Cetinjanin članica skupštine koja između ostaloga sudjeluje u administrativno logističkim poslovima, a koji su oboje prošli edukaciju Crvenoga križa i članovi su interventnoga tima CK-a.

Volonterom se smatra svaka osoba koja ulaže osobno vrijeme, trud, znanje i vještine za dobrobit drugoga bez imovinske koristi ili novčane naknade. Stoga, volonterima Crvenoga križa možemo nazvati one koji redovito, povremeno, dugotrajno ili kratkoročno pomažu, a mogu se specijalizirati za područje svoga djelovanja ili se mogu spontano uključivati u rad, bez posebne edukacije.

GDCK Ogulin ima mnoštvo spontanih volontera koji se uključuju u rad po potrebi, drže radionice s djecom, pomažu kod isporuke paketa pomoći, pomažu u radu sa starijim korisnicima, dobrovoljno daruju krv, pomažu u provedbi mnogih akcija i radionica koje CK organizira.

Široki spektar ljudi, svih profila volontira u CK, učiteljice, umirovljenici, domaćice, invalidi, službenici.

U kriznim situacijama uz javni poziv, pokraj njihovih stalnih i privremenih volontera odaziva im se veliki broj građana. Veliki porast broja volontera zabilježili su 2017. godine nakon nepogoda, poplave i tuče, kada su se ljudi u velikom broju javili pomoći svojim sugrađanima. GDCK Ogulin ne objavljuje redovne javne pozive za volontiranje, no svi koji su zainteresirani i  punoljetni mogu se javiti u CK.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime