Grad Ogulin traži tri službenika – natječaj objavljen u NN, a na stranicama grada nema informacija o natječaju

300

Prošli tjedan objavljen je natječaj za tri radna mjesta u službi Grada Ogulina. Natječaj je objavljen u Narodnim novinama, u petak, 13. prosinca. Rok za prijavu je 8 dana od objave natječaja, što znači da natječaj završava u petak, 20. prosinca, a na stranicama Grada Ogulina ni tri dana nakon objave nema informacija o natječaju niti je natječaj objavljen.

Za prijam u službu, Grad Ogulin traži: višeg referenta za protokol i odnose s javnošću, višeg stručnog suradnika za pravne poslove te referenta za komunalnu naknadu. Za sva tri radna mjesta traži se jedan izvršitelj, na neodređeno vrijeme, uz probni rad od tri mjeseca.

U natječaju koji je objavljen u Narodnim novinama stoji kako za sva tri radna mjesta, na web-stranici Grada Ogulina (www.ogulin.hr), je dostupan opis poslova te podaci o plaći radnog mjesta koje se popunjava, kao i podaci o prethodnoj provjeri znanja i sposobnosti kandidata te ostale informacije o natječajnom postupku.

Na službenim stranicama grada nakon tri dana od objave natječaja još uvijek nema navedenih informacija, a natječaj se uopće ne spominje. Iako Grad prati objavljene natječaje za posao Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje na našem području, u obje rubrike „Otvorena radna mjesta“ i „Natječaji“ nema riječi o ovim natječajima, a zadnja objava je za radno mjesto zaštitara/zaštitarke od 10. prosinca i prazna objava od 6. prosinca.

Poželite li brzo pronaći na www.ogulin.hr, obećane informacije o opisu posla i plaći,  npr. referenta za komunalnu naknadu, najbrže ćete pretražiti mrežnu stranicu upisujući pojam u tražilicu. No, pretraga traženoga pojma „referent za komunalnu naknadu“ ne daje rezultate, što znači da se traženi pojam na stranici ne spominje.

U natječaju je navedeno i kako natječajni postupak obuhvaća obaveznu provjeru znanja i sposobnosti kandidata pisanim testiranjem i intervjuom.

Za pričekat nam je i vidjet kada će kandidati biti upoznati sa sadržajima provjere znanja i koji će to kandidati pokazati najbolje znanje i sposobnosti te nakon testiranja i intervjua biti zaposleni.

Naravno, i hoće li sada Grad Ogulin na svojim stranicama objaviti potrebne informacije o opisu poslova, plaći i natječajnom postupku te popratiti i ove natječaje kao što prati druge.  

Jer podsjećamo da na službenim stranicama Grada Ogulina stoji:

Kako bismo našim sugrađanima olakšali potragu za poslom, u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje donosimo pregled trenutno otvorenih radnih mjesta u našem gradu. Nadamo se da će vam ove informacije pomoći u uspješnom pronalaženju novog posla.

No i nakon što se navedeno objavi na stranicama grada ostat će nam pitanja zašto je natječaj objavljen samo u NN i zašto 3 dana (od 8) na službenom glasilu Grada Ogulina ni glasa o natječajima za tri radna mjesta. Pitanje o tome proslijedit ćemo i na adresu gradske uprave.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime