79196656 442334029784877 2970455147768971264 n

96 lovaca i njihovih gostiju okupili su se u jutarnjim satima na zbornom mjestu Baza kod Ogulina kako bi krenuli u lov na divlju svinju u lovištu Klek.

Među okupljenim gostima bili su i članovi pobratimljenog Lovačkog društva Mokrice na čelu s predsjednikom Davorom Gredičakom, predstavnici susjednih lovačkih društava te čak četiri mlade ogulinske lovkinje.

Predsjednik Društva Elvis Vučić pozdravio je sve prisutne lovce i njihove goste, a lovnik Josip Turković dao je upute oko održavanja lova.

Tijekom lova viđen je veliki broj divljih životinja od zečeva, srna, divljih svinja i jelena, a lovci su odstrijelili 7 divljih svinja. Sretni strijelci bili su Borislav Vujnović, Ratko Tatalović, Neven Ristić, Mile Leburić te čak trostruki strijelac Boško Kosanović.

Po završetku lova na lovačkoj kući Barutana odana je počast divljači te svečani ručak uz kobasice od divljači sa ogulinskim krumpirom i dinstanim ogulinskim zeljem našeg kuharskog majstora Ivice Magdića – Magelana.

Nakon ručka priređeno je lovačko krštenje mladih lovaca. Mladi lovci Ratko Tatalović, Danijel Franjković, Ivan Mrgan i Mario Turković “suđeni” su za svoj prvi odstrel krupne divljači. Nakon optužnice i riječi branitelja, doktori iz časnog suda pregledali su zdravstveno stanje svih optuženika. Po odobrenju liječnika mladi lovci su dobili “vruće” i “tekuće” kazne te im je uručen štap kao uspomena na lovačko krštenje.

Nakon krštenja, predsjednik Elvis Vučić zaslužnim lovcima uručio je priznanja Hrvatskog lovačkog saveza. Priznanje 3. reda dobili su Tihomir Bertović, Josip Prebežić, Ivica Rendulić, Milan Brletić i Neven Vujnović. Priznanje 2. reda dobili su Josip Turković, Anton Đankić i Anton Šegavčić.

Druženje lovaca nastavljeno je u lovačkoj kući uz pjesmu ogulinskog tamburaškog sastava Partyano do kasnih večernjih sati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime