Lažira se vrijeme objava, Domitrović ne zna zašto zapošljavaju, brišu komentare…

315

Jučer, 16. prosinca objavili smo članak i ukazali kako su natječaji za posao u gradskoj upravi Grada Ogulina, objavljeni jedino u NN te da 3 dana (od 8, koliko natječaj traje) na službenim stranicama Grada nema natječaja, kao ni opisa poslova iako je u natječaju navedeno kako se informacije mogu pronaći na www.ogulin.hr.

Tijekom dana nitko iz Grada nije se izjasnio o navedenom događaju, no izazvali smo niz reakcija. Štoviše, izazvali smo niz reakcija koje bi mogli objaviti i u rubrici vjerovali ili ne.

1. Na stranicama grada pokušaju lažirati vrijeme objave

Naš portal Ogulin EU objavljuje članak jučer, u 7 sati  i 15 minuta ukazujući kako o natječajima za poslove u gradskoj upravi,  objavljenima u petak, 13. 12.  u Narodnim novinama, nema ni govora na službenim stranicama grada.

Stranicu grada smo slikali i priložili slike na kojima je vidljivo kako natječaja nema. Već oko 8 sati na službenim stranicama grada pojavljuje se objava natječaja u kojima je vrijeme objave antidatirano, tj. lažno postavljeno na ranije nego što u stvarnosti jest.

 Na službenim stranicama Grada Ogulina željeli su nas uvjeriti da je natječaj objavljen već s prvim danom trajanja natječaja u NN, u petak, 13. 12. 2019.

Na to nam ukazuje profil OGovaratelj, želeći nas nepromišljeno uvjeriti da smo krivo gledali.

Iako je kvaliteta fotografije lošija vidljiv je datum 13. 12. na prve tri objave, tj. na natječajima za posao u gradskoj upravi. Usporedbu sa stvarnim stanjem na ogulin.hr  od 13. 12. do 16. 12. možete vidjeti na fotografiji objavljenoj u već ranije spomenutom članku.

Kada su bolje proučili naš članak i uvidjeli da mi imamo fotografije stvarnog stanja stranica grada prva tri dana natječaja, datum objave mijenjaju na 16. 12., a OGovaratelju nalože da obriše komentar. Srećom i taj komentar smo fotografirali prije nego je obrisan.

2. Nakon incidenta šutnja, prve službene reakcije u 21 sat za ne zaspale građane

Nakon toga incidenta slijedi šutnja cijeli dan, od strane nadležnih u Gradu. Gradonačelnik na svome profilu odlučuje tek u 21 sat, ležerno obavijestiti, još ne zaspale građane o novim natječajima. Ne treba ni spomenuti kako na Og portalu odmah prate korak i objavljuju promo članak.

Možemo samo zaključiti zašto su odabrali 21 sat kako bi nas obavijestili o natječajima.

3.  Gradonačelnik ne zna za koja radna mjesta su natječaji objavljeni, mijenja razlog objave natječaja i briše komentare

No ni ovo nije bio kraj.  Gradonačelnik objavljuje da su dva natječaja objavljena zbog odlaska u mirovinu, a jedan zbog porodiljnog dopusta.

Taman kada smo se svi pitali zašto se natječajima traži referent za komunalnu naknadu, odnose s javnošću i pravnik, ako svi već znamo da na porodiljni dopust ide upravna referentica za poslove pisarnice i arhive, jedan budni pratitelj upitao je u komentarima zašto su sva tri natječaja raspisana na neodređeno vrijeme, ako bi zamjena za porodiljni trebala biti na određeno.  

Tada slijedi nešto nevjerojatno. Gradonačelnik mijenja obavijest, mijenja razlog zbog kojega je Grad Ogulin natječaj raspisao. Od toga trenutka Grad Ogulin traži dva mjesta zbog odlaska u mirovinu i jedan zbog povećanja obima posla. Komentari se brišu.

Povijest promjene objave možete još uvijek vidjeti na profilu gradonačelnika na društvenoj mreži.

Zna li gradonačelnik koji su natječaji objavljeni ako iz prve ne može nabrojati za koja radna mjesta su raspisani?

Ako gradonačelnik ne zna treba li zamjenu za porodiljni ili novog službenika zbog povećanja obima posla, tko zna i tko je odlučio da će se ovi natječaji objaviti?

Mogu li iz Grada još uvijek ikoga uvjeriti kako je sve ovo slučajnost ili možda omaška informatičara, službenika, gradonačelnika?

Na adresu grada Ogulina poslali smo službeni upit i uskoro se nadamo točnim i potpunim informacijama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime