„Po tebi Marijo, Sin je Božji k nama došao. Zato želim i ja istim putem k njemu vratit se. Dajem ti život svoj. Vodi me k Isusu. Prepuštam tebi sad sve što imam ja, bez izuzetaka. Sama sebe predajem, tebi se posvećujem. Sada imam MIR jer u Tebi našao sam ga.“ (VIS Marija Pomoćnica, Knežija, Zagreb)

Jeste li upalili četvrtu svijeću na adventskom vijencu? Jeste li se pomirili sa svojim bližnjima? Jeste li se pomirili sami sa sobom? Jeste li spremni za rođenje maloga Isusa? Kakvi ćete ga dočekati? Što za vas znači MIR?

 „Darujte mir jedni drugma“ kao na svakoj svetoj Misi. Nije li lijepo vidjeti nasmiješena lica ljudi oko tebe, dok ti pružaju ruku govoreći „Mir s tobom!“ ?

Sjetimo se i Isusovih riječi: „ I uvečer toga  istog dana u tjednu, dok su učenici u strahu od Židova bili zatvorili vrata, dođe Isus, stane u sredinu i reče im: „Mir vama!“ (Iv, 20,19)

To je neprocjenjivi dar koji nam Gospodin daruje i koji jedino od Njega dolazi.

Sveti Franjo Saleški – Kako doći do mira?

Činimo tri stvari, draga kćeri, i imat ćemo mir: imajmo u svemu čistu nakanu, uvijek tražeći Božju čast i slavu, prema savjetu našeg duhovnog oca, činimo ono malo što možemo da bi tako i bilo, i ostavimo Bogu da se pobrine za sve ostalo. Osoba kojoj je Bog predmet svih nakana i koja čini što može, ima li razloga za nemir? Čega da se boji? Ne, ne. Bog nije strašan onima koje ljubi; zadovoljan je s malim, jer zna da nemamo mnogo. Znajte, draga kćeri, da Sveto pismo Gospodina naziva Kraljem mira i da on, posvuda gdje potpuno vlada, sve drži u miru. Istina je, pak, da on, prije nego što uspostavi mir na jednom mjestu, povede rat, odvajajući srce i dušu od onoga što im je najdraže, od pretjeranog sebeljublja, samopouzdanja, samodopadnosti i sličnih osjećaja.

Kada nas Gospodin odvaja od tih tako nam dragih osjećaja, čini nam se kao da nam razdire srce: imamo vrlo gorke osjećaje i borimo se svom dušom jer je to odvajanje bolno. Pa ipak, ta borba u duši postaje mirna kad, od silne nevolje, prepustimo našu volju Božjoj volji, nastavljajući hrabro vršiti svoje obveze i dužnosti. (Sveti Franjo Saleški – Pismo poglavarici samostana u Puy d’Orbe)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime