1457570

Pjevajte Gospodinu pjesmu novu, jer učini djela čudesna.  (Ps 98, 1)

Isus, tek rođen, ne govori, ali vječna je Riječ Očeva. Kazano je da su jasle glavno  mjesto poučavanja. Pokušajmo shvatiti pouku koju nam daje Isus već kao dijete, kao novorođenče čije su se oči upravo otvorile na toj blagoslovljenoj zemlji. 

Rodio se siromašan i uči nas da se sreća ne nalazi u izobilju dobara. Bodri nas da budemo ponizni i nenavezani, da ne ovisimo o pohvalama drugih. Da živimo skromno čineći djela čista srca, puna ljubavi.  Bog se ponizuje i objavljuje nam se u tijelu čovjeka kako bi nam se približio, i kako bismo na njegovu ljubav odgovorili svojom ljubavi i zahvalnosti.

Kako li su samo brzo proletjela ova četiri tjedna pripreme za najljepši kršćanski blagdan – Božić. Proslavimo ga onda skromno u svojim odmovima, sa svojim obiteljima. Veselimo se djetetu koje nam donosi ljubav, pomirenje, nadu i radost. Dođimo i poklonimo Mu se kao što su i pastiri onda. Slijedimo zvijezdu Danicu u našm životima i sigurno nećemo zalutati. Ona vodi pravim putem. Putem vječne ljubavi, oprosta, nade i zajedništva s Bogom.

“Neka nas obasja njegova slava koju nam je i kao novorođeno Dijete pokazao, te se trudimo i mi živjeti Bogu na slavu slaveći Boga svojim životom. Prihvatimo i sami poziv anđela koji su pjevali Slava Bogu na visini i koji su pastirima navijestili Spasiteljevo rođenje, te i sami postanimo miljenicima Božjim posvećujući svoju ljudskost njegovim svetim čovještvom koje nam je došlo nadohvat ruke.” (Don Ivan Bodrožić)

Pjevajte Gospodinu pjesmu novu,
jer učini djela čudesna.  (Ps 98, 1)

♫„Iznad naših se poljana ču anđeoski divan poj.

I k’o jeka sa svih strana sad ori se po zemlji svoj.

Gloria in excelsis Deo! Gloria in excelsis Deo!

Navješta se porođenje Otkupitelja svijeta tog.

Tol’ko željno nam spasenje, stog nek je hvaljen dobri Bog.

Gloria in excelsis Deo! Gloria in excelsis Deo!“ ♫

Sretan Vam i blagoslovljen Božić!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime