Božić u Ogulinu – misno slavlje

116

Misu na blagdan Božića predslavio je u župnoj crkvi sv. Križa u 18 sati župnik Ogulina Josip Štefančić u suslavlju bogoslova Krunoslava Brajdića u prepunoj župnoj crkvi pred više stotina vjernika. 

Glazbom je misu animirao zbor mladih uz orguljsku pratnju Ante Tripala.    

„Što se bitno dogodilo pred više od dvije tisuće godine?“, zapitao se propovjednik. Riječ je tijelom postala i nastanila se među nama, istaknuo je propovjednik središnju misao Božića. Mnogi to svjetlo nisu upoznali, a što je najgore, njegov ga je narod razapeo. Mi smo ga primili i postali djeca božja.

Sv. Augustin je u 5. stoljeću podsjetio da je u Isusovo vrijeme čovječanstvo bilo bolesno i da mu je trebao liječnik da ga izliječi. Vlč. Štefančić je zatim istaknuo da se Božić počeo slaviti u Egiptu u 4. stoljeću na dan 7. siječnja, dok ga je zapadna crkva slavila u vrijeme zimskog solsticija jer je Isusova svjetlost promijenila čovječanstvo.

Što bi danas Božić trebao biti? Susret s bližnjima i darivanje samih sebe, svoje pažnje i prisutnosti dragima, jer se Bog danas poklonio nama samima. Danas trebamo prepoznati jedni druge u darivanju i opraštanju, te zamolimo Isusa da nam da dar tog prepoznavanja, zaključio je vlč. Štefančić svoju božićnu poruku. Vjernicima je na koncu predstavio božićnu poruku biskupa Križića.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime