krešo beljak 1

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak napisao je u subotu na svojem profilu na Twitteru da “UDBA očigledno nije ubila dovoljno emigranata”. Uzvratio mu je Marko Sladoljev, Mostov saborski zastupnik, poručivši da je žalosno što je Beljak predsjednik stranke koja je u komunističkom režimu bila progonjena od “takozvanih antifašista”.

-Preko 100?? Očigledno nedovoljno. Vidjeli smo tko je radio sranja i tko je uzrokovao ratove od ’91. do ’99. Fašisti u bivšoj Jugoslaviji i drugim zemljama koji su nažalost pobjegli UDBA-i, napisao je predsjednik HSS-a u svom odgovoru korisniku.

Bio je to odgovor na komentar jednog korisnika Twittera koji je napisao da je njegova obitelj bila na nišanu vlade i UDBA-e iako je živjela u New Yorku.

“Jugonostalgičari ne uspijevaju shvatiti da je od 1945. do 1990. preko 100 političkih atentata izvršeno izvan Jugoslavije. UDBA je bila aktivna u svakoj hrvatskoj imigrantskoj zajednici u SAD-u Njemačkoj, Kanadi i Australiji”, napisao je.

Marko Sladoljev, Mostov saborski zastupnik, također mu je odgovorio, ali na Facebooku.

“Krešo Beljak opravda egzekucije UDBA-e nad Hrvatskom emigracijom i žali što tih egzekucija nije bilo više. Kaže da su za ratove 90-ih i agresiju na Hrvatsku krivi fašisti s obje strane koji su po Beljaku nažalost izbjegli krvavu ruku egzekutora. U normalnoj zemlji njegova politička karijera bi bila gotova! Njegova izjava je u suprotnosti s europskim rezolucijama koje osuđuju totalitarne i autoritarne režimima, ali i s Deklaracijom o Domovinskom ratu koja uzrok rata s pravom prepoznaje u velikosrpskoj agresiji a ne fašistima u svim državama bivše Jugoslavije koje UDBA nije dohvatila.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime