“U ime haesesovaca diljem Hrvatske,a posebno Grada Čazme, pozivam Krešu Beljaka da ODMAH podnese ostavku na povjerenu mu dužnost predsjednika koju je obeščastio”, poručio je čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak.

Isprovociran izjavom Kreše Beljaka o “neučinkovitosti UDBE”, čazmanski gradonačelnik, a ujedno i član Glavnog odbora HSS-a, Dinko Pirak napisao je otvoreno pismo upućeno upravo svojem stranačkom predsjedniku Beljaku. U pismu se ograđuje od izjava Beljaka te smatra da ih upravo on vodi u katastrofu i do neizlječivog oporavka.

– Već 21 godinu pod barjakom Hrvatske seljačke stranke obnašam dužnost gradonačelnika Grada Čazme koja ima duboke korijene u našem kraju. Smatram da mi to daje za pravo javno kritizirati i u potpunosti se ograditi, kako sebe tako i ostale članove, od našeg nesretnog stranačkog predsjednika – započeo je pismo čazmanski gradonačelnik Pirak.

Podsjetio je na Beljakovu izjavu u kojoj kaže da UDBA nije likvidirala dovoljno emigranata, dok su, smatra Pirak, HSS upravo sačuvali ti politički emigranti te da su prije 30 godina u Hrvatskoj obnovili politički prognanici i disidenti koji su bježali pred istom UDBOM. – Njegova skandalozna izjava o politički pogubljenima, posljednja u nizu njegovih bisera, nijednog pravog člana HSS-a, istinskog domoljuba, ne može ostaviti ravnodušnim. Tom izjavom pljunuo je na sve nas, na stranku kojoj je na čelu, ili iz ignorancije, obične gluposti ili oboje, teško mi je procijeniti – nije birao riječi Pirak u pismu objavljenom na svom facebook profilu, prenosi Večernji list, a pismo u cijelosti možete pročitati na njihovim stranicama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime