Ogulin.eu Galetić Žagar: Kako prevenirati ovisnička ponašanja i pomoći mladima s mentalnim smetnjama

Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti u emisiji Mladi u centru Trend radija Karlovac gostovala je Ogulinka Ines Galetić Žagar, mag.psych iz Integrativnog centra mentalnog zdravlja.

Donosimo vam poveznicu na kojemu možete može poslušati kako spriječiti moguće ovisničko ponašanje kod mladih, kako pomoći mladima sa smetnjama mentalnog zdravlja te kome se obratiti za pomoć.

Osim obitelji, koja je prvi stup prevencije ovisnosti, odgovorno je i društvo u cjelini. Zato se svi zajedno trebamo truditi i informirati kako bismo djeci i mladima pomogli stvoriti razborit odnos prema drogama.

Neke od tema razgovora bile su prisutnost ovisnosti kod mladih, rezultati najnovijih istraživanja u području ovisnosti te rezultati istraživanja o ponašanju mladih i konzumaciji lakih droga i alkohola.

Iz razgovora se moglo saznati kako prevenirati psihičku smetnju, te kako pomoći mladoj osobi sa smetnjama mentalnog zdravlja.

Između ostalog saznajte i što je mentalno zdravlje, koliko smo mentalno zdravi te kakvo je danas mentalno zdravlje mladih…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime