Ogulin.eu Noć muzeja u Zavičajnom muzeju Ogulin

Zavičajni muzej Ogulin obilježit će 15. Noć muzeja, koja je u 2020. godini obilježena temom „Velike obljetnice hrvatskih muzeja“, a održat će se u petak, 31. siječnja, od 18 sati.

Ogulinski Muzej obilježava Noć muzeja s ciljem prezentiranja muzeja kao mjesta susreta, mjesta stjecanja novih znanja i nove publike te usmjerenja ka novim tehnologijama. Stoga će posjetitelji biti upoznati s novim načinom prezentacije stalnog muzejskog postava, putem muzejske aplikacije s audio vodičem koja će web linkom biti dostupna svim posjetiteljima na njihovim mobilnim uređajima, kao i na muzejskim tablet uređajima za one koji ne posjeduju pametni telefon.

Kao dio programa još nas očekuje i otvorenje izložbe o građanskom društvenom životu u prvim desetljećima 20. stoljeća „Pristup samo pozvani“, a koja će biti prva izložba postavljena u našim novouređenim muzejskim prostorima. Izložba će biti postavljena do 30. travnja.

Za mlađe posjetitelje pripremljen je program u suradnji s Društvom pedagoga tehničke kulture Ogulin koji će obogatiti večer brojnim zanimljivim tematskim sadržajima te nagradni kviz znanja „Muz-kviz“ o muzejskim i nemuzejskim temama iz života našega muzeja i grada te šire.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime