Budi uz mene: projekt Udruge slijepih Ogulin

237

Udruga slijepih Ogulin je započela provedbu novog dvogodišnjeg programa “Budi uz mene”. Projekt je to koji je u potpunosti financiran novcem iz Europskoga socijalnog fonda, a vrijednost mu je 487.920,00 kn.

Cilj je projekta povećanje socijalne uključenosti i unapređenje kvalitete života slijepih osoba putem pružanja usluge videćeg pratitelja na području grada Ogulina i općina od posebne državne skrbi Tounja, Plaškog, Saborskog i Josipdola. Projektom Europske unije „Budi uz mene“ pridonosi se rastu zapošljavanja i jačanju socijalne kohezije u Hrvatskoj. Ciljana skupina u projektu su slijepe osobe životne dobi od 18 godina pa nadalje. Projekt traje do 08.01.2022.

– Projektom „Budi uz mene“ omogućavamo nastavak pruženih usluga videćeg pratitelja za 10 korisnika. Osim pomoći u svakodnevnim aktivnostima, slijepi članovi obuhvaćeni ovim programom imaju osiguran besplatni prijevoz liječniku i u druge institucije unutar Karlovačke županije, istaknuo je predsjednik Udruge slijepih Miljenko Vučić.

Vučić ne skriva zadovoljstvo ostvarenim jer su potpisom ugovora osigurana i dva radna mjesta na dvije godine, mjesto videćeg pratitelja i koordinatora videćeg pratitelja.

– Videći je pratitelj posebice koristan članovima koji stanuju u zabačenim dijelovima, jer im se omogućuje realizacija obveza i potreba. Nastavit ćemo raditi na poboljšanju usluga članova Udruge slijepih Ogulin želeći modernizirati rad i unaprijediti kvalitetu života članova Udruge, kazao je.

lenta

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime