Općini Josipdol osigurano je 275 tisuća kuna za predškolsku djelatnost

93

Općini Josipdol osigurano je 275 tisuća kuna, maksimalni iznos pomoći, od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za razvoj predškolske djelatnosti.

Prihvatljivi troškovi na koji će Josipdol moći raspodijeliti iznos unutar programa potpore uključuju izdatke za radnike, prehranu djece, uvjete boravka djece, tekuće održavanje objekta i opreme te prijevoz djece.

U cilju demografske obnove, a posebno u manje naseljenim i ruralnim područjima u kojima nedostaje ili je slabo razvijena institucionalna skrb za djecu rane i predškolske dobi, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku osiguralo je 13,5 milijuna kuna pomoći.

Prihvatljivi prijavitelji ovog programa su općine sukladno Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i (područne) regionalne samouprave prema stupnju razvijenosti. Mjerilo za dodjelu financijske potpore je broj djece upisane u dječji vrtić u tekućoj pedagoškoj godini, a iznos po jednom djetetu iznosi 500,00 kuna mjesečno. Najviši iznos koji može biti odobren pojedinačnom prijavitelju iznosi 275.000,00 kuna, koliko je i odobreno općini Josipdol.

Za održavanje predškolske djelatnosti u Karlovačkoj županiji financijsku potporu još su osigurale općine Vojnić u iznosu 121 tisuću kuna, Tounj iznos od 99 tisuća kuna, Generalski Stol iznos od 236 500 kuna, Žakanje iznos od 247 500 kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime