PXL 300119 23409457crop 1

Razrede u školama ali i dječje vrtiće ispraznila je gripa. Pedijatri imaju pune ruke posla. Gripa je na samom vrhuncu. U Karlovačkoj županiji zabilježena su 164 nova slučaja gripe od toga su 97 u Ogulinu, a od 97 oboljelih 30 su djeca od 7 do 14 godine – objavljuje Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije.

Razredi ogulinskih osnovnih škola su prošli tjedan bili prepolovljeni, a i vrtićke grupe. U nekim razredima s nastave je bilo odsutno i do deset učenika.

I na državnojj razini povećan je broj oboljelih. Od gotovo 11.000 oboljelih, njih 6700 su djeca.

“Da, neki su bolesni, evo moj prijatelj Ante na primjer isto je bolestan, ne znam što mu je i moramo nositi listiće svaki dan nekom tko je bolestan”, rekao je Leo, učenik drugog razreda za Dnevnik.hr. Još uvijek je njih šestero bolesno, ali prošli tjedan, od 24 učenika, nedostajalo ih je pola. 

HZZJZ i doktori opće medicine preporučuju da oboljela osoba ostane u krevetu ukoliko ne treba pomoć liječnika. Potrebna je dobra hidratizacija i puno odmora. Pomozite paracetamolom i snižavajte visoku temperaturu. Za gripu antibiotici ne pomažu.

Kako bi spriječili širenje zaraze ostanite kod kuće, a oboljelo dijete ne šaljite u školu sve dok više od 24 sata nije imalo temperaturu i u potpunosti povratilo snagu.

Gripa hara proteklih pet tjedana i zasad je manje oboljelih nego prošle godine. Ali sezona još nije gotova.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime