otš u domu za starije 1

Dom za starije i nemoćne „Srećko Badurina“ u Ogulinu 13. veljače posjetile su učenice 3.e razreda u pratnji nastavnika Tomislava Rendulića i nastavnice Maje Mamule Salijević.

Učenici i djelatnici Obrtničke i tehničke škole Ogulin svake godine obilježavaju Svjetski dan bolesnika posjetom Domu za starije i nemoćne „Srećko Badurina“ u Ogulinu.

Učenice koje se obrazuju za zanimanje frizer tom prilikom besplatno šišaju korisnike Doma te sudjeluju u brizi za oboljele, pomažući i pružajući im podršku.

Utemeljenje Svjetskog dana bolesnika je 13. svibnja 1992. g. objavio sveti otac Ivan Pavao II kada je papa doznao da boluje od Parkinsonove bolesti. 

Cilj Svjetskoga dana bolesnika jest poticati svijest o nužnosti primjerene skrbi o bolesnicima, poštivanja njihovih prava i empatije koju svaki od bolesnika zaslužuje. Time se ujedno sve ljude potiče da promisle o vlastitim mogućnostima sudjelovanja u brizi za oboljele. U zdravstvenoj je skrbi osim stručne pomoći osobito važan humani pristup i emocionalna podrška oboljelima što su učenici i djelatnici Obrtničke škole i pokazali.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime