korona-virus-1

Stožer za civilnu zaštiti izdao je priopćenje za medije s preporukama građanima koji imaju simptome bolesti i/ili su boravili u Italiji unazad 14 dana.

Svi građani koji imaju simptome prehlade, a nisu bili u talijanskim pokrajinama Lombardiji i Venetu unazad 14 dana ne trebaju se javljati liječnicima-epidemiolozima, već mogu kontaktirati svog liječnika obiteljske medicine.

Osobe koje su unazad 14 dana boravile u spomenutim talijanskim regijama, a ne kašlju, nemaju povišenu temperaturu ili druge znakove prehlade, trebaju se javiti nadležnom liječniku-epidemiologu čiji broj mogu dobiti preko županijskih centara 112.

Osobe koje kašlju i imaju povišenu temperaturu i druge znakove prehlade, a boravile su unutar 14 dana u gore spomenutim talijanskim regijama, imaju obvezu javiti se nadležnom liječniku-epidemiologu radi daljnjih uputa.

Upite vezane uz praćenje stanja novog koronavirusa na području Republike Hrvatske možete slati na e-mail adresu: stozercz@mup.hr

Ponavljamo , Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske preporučuje povećan oprez i detaljnije informiranje prije puta u Talijansku Republiku te izbjegavanje putovanja u regije Lombardia, Veneto, Emilia Romagna, Piemonte i Lazio.

I Zavod za javno zdravstvo Karlovačke izdalo je priopćenje u kojem se mole građani, koji imaju upit i žele dobiti informacije ili savjet vezan za virus, da ne dolaze osobno kod izabranog liječnika ili u zdravstvene ustanove već da nazovu svoga izabranoga liječnika ili po potrebi epidemiologa u Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije na telefonski broj 098 247630.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime