Zavod za javno zdravstvo Karlovačke izdalo je priopćenje s obzirom na povećan broj upita vezan za korona virus, a s ciljem smanjenja rizika od širenja bolesti uzrokovane virusom.

Mole se građani, koji imaju upit i žele dobiti informacije ili savjet vezan za virus, da ne dolaze osobno kod izabranog liječnika ili u zdravstvene ustanove već da nazovu svoga izabranoga liječnika ili po potrebi epidemiologa u Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije na telefonski broj 098 247630.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske također savjetuje građane i preporučuje povećan oprez i detaljnije informiranje prije puta u Talijansku Republiku te izbjegavanje putovanja u regije Lombardia, Veneto, Emilia Romagna, Piemonte i Lazio. One koji su unazad 14 dana posjetili navedene regije, a kašlju i imaju povišenu temperaturu i druge znakove prehlade, imaju obvezu javiti se nadležnom liječniku-epidemiologu radi daljnjih uputa.

Svim građanima prporučuje se da se informiraju o širenju zaraze iz pouzdanih izvora.

Zbog povećanog interesa javnosti i medija, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga dana u 15 sati na svojim mrežnim stranicama objavljuju najnovija saznanja o koronavirusu: https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime