Procurili sramotni mailovi SDP-ove gradonačelnice

430

Sisak ima dva hokejaška kluba, prvi je KHL Sisak, sa stogodišnjom tradicijom, i tek nekoliko godina staru HK Sisciju.

Sisak već godinu dana ne da HK Sisciji igrati u gradskoj dvorani. Slučajno ili ne, u suparničkom klubu igra sin gradonačelnice, a svi u lancu odlučivanja su prilično vezani uz gradonačelnicu. Potraga je otkrila i skandalozne mailove koje je slala.

Svi u tom lancu odlučivanja peru ruke i prebacuju lopticu. No ne i gradonačelnica Siska koja je u emailu do kojeg je došla Potraga ovako okarakterizirala HK Sisciju.

“Zašto gubite vrijeme na idiote, koja je sankcija ako im se ne odgovori? Prijavit će nas Povjereniku za informiranje i žaliti se pravobraniteljici za zaštitu invalida?”, stajalo je u emailu koji je gradonačelnica poslala spomenutim suradnicima.

Nakon što je mail došao do novinara Potrage, Ikić Baniček je svim silama pokušavala izbjeći novinare. Prvo se nije pojavila na jesenskoj manifestaciji na koju je trebala doći, odbijala sve pozive, a i ravnatelj ŠRC Sisak odjednom nije htio pred kamere; ni zamjenik gradonačelnice se nije javljao ni na telefon.

Možda iza svega stoji povezanost kluba Sisak s gradskim vlastima.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga je Marko Krička koji je istovremeno, zamjenik gradonačelnice Siska. Gradonačelnica, SDP-ova Kristina Ikić Baniček prijateljica je s predsjednicom drugog hokejaškog kluba. Unutar kluba KHL Sisak igra i gradonačelničin sin. Ledenom dvoranom upravlja Športsko rekreativni centar, gradska firma koja termine dodjeljuje na preporuku već spomenute Zajednice.

Izbačeni iz Zajednice sportskih udruga grada Siska, a time i iz nove dvorane.

Sve je bilo u redu do trenutka kada je sagrađena Ledena dvorana Zibel i odjednom je došla odluka da je HK Siscija izbačen iz Zajednice sportskih udruga grada Siska, krovne sportske organizacije. Time su izgubili pravo korištenja sporskih objekata grada pa terniraju na betonskom igralištu ili putuju na trening u Zagreb.

U međuvremenu svi prozvani odgovorili su ekipi Potrage na mail. Svi uglavnom s istom pričom – na odluku inspekcije žalit će se Upravnom sudu, HK Sisciju nazivaju fiktivnim klubom koji vode optuženi kriminalci, tvrde da u tom klubu ne postoje djeca, da njihovi članovi uopće nisu iz Siska i slično. Te argumente rješenja inspekcije i Olimpijskog odbora ionako pobijaju. Siscia je, tako iscrpila sve pravne mogućnosti, ali još uvijek im ne pada na pamet na silu u dvoranu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime