vijeće za tržište rada.jfif

U utorak, 10.ožujka u dvorani Gospodarske komore u Karlovcu, u nazočnosti zamjenice župana Vesne Hajsan – Dolinar održana je 20. sjednica Vijeća za tržište rada Karlovačke županije.

Dnevni red i zapisnici su jednoglasno usvojeni. U sklopu projekta “P.S. Pokreni se!” za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola održane su radionice o upisnim politikama srednjih škola i promocija deficitarnih zanimanja za 1150 učenika i 750 roditelja. Također, održano je 12 radijskih emisija te su odrađena profesionalna usmjeravanja za više od 200 djece. Navedenim projektom nastoji se pomovirati poduzetništvo učenicima i nezaposlenih osobama. Preko projekta održana su dva studijska putovanja, u Pulu i Kopar kao primjere dobre prakse gdje je prikazano kako lokalna partnerstva za zapošljavanje brinu o socijaliziranju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, a ove godine u planu je studijsko putovanje u Poljsku.

Za naredno vrijeme je predviđen je i posjet učenika proizvodnim pogodima, nastavak provedbe radionica poduzetništva, održavanje radijskih emisija te okruglog stola o ulozi Vijeća za tržište rada u lokalnoj zajednici. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime