HNS
Foto: HNS

S obzirom na mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 9. ožujka, odgovarajuća tijela Hrvatskog nogometnog saveza donijela su upute za odigravanje nogometnih utakmica u sljedećem razdoblju. Na stranicama HNS-a objavljene su upute.

Organizatori utakmica obavezni su poštivati sve odluke, mjere i preporuke koje je propisao Stožer civilne zaštite. Sva natjecanja pod ingerencijom HNS-a nastavljaju se sa ili bez gledatelja.

Preporučuje se do daljnjega odgoditi sve skupove i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 1000 ljudi.

Utakmice koje će se odigrati pred gledateljima morat će zadovoljiti najviše higijenske standarde propisane od strane Stožera civilne zaštite: jasno istaknuti upute o higijeni i zaštiti,  osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima, dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt i jasnu uputu sudionicima ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37.5oC) da ne dolaze na utakmicu.

Prije početka manifestacije organizatori moraju dobiti suglasnost županijskog stožera civilne zaštite i nadležnog Zavoda za javno zdravstvo da su ispunili propisane upute.

Hrvatski nogometni savez nastavit će pozorno pratiti situaciju s epidemijom novog koronavirusa SARS-CoV-2 te će prema potrebi odrediti nove mjere i izdati nove upute.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime