Škola na HRT3, virtualni razredi, sve o nastavi od ponedjeljka

221

Osnovna škola od 1. do 4. razreda

Od ponedjeljka, 16. ožujka “Škola na trećem” počinje u 8 sati na Trećem programu HRT-a, a u njoj će se u virtualnoj učionici izvoditi nastava za učenike nižih razreda osnovnih škola.

Nasatava će se održavati prema rasporedu:
1. razred OŠ 8 – 10 h
2. razred OŠ 10 – 12.30 h
3. razred OŠ 13 – 16 h
4. razred OŠ 16 – 19 h

Za veliki odmor od 12.30 emitirat će se dokumentarac BBC-ja o životinjama.

Učenici će putem HRT 3 imati sve predmete: općeobrazovne (hrvatski, matematika, engleski, priroda) i sve odgojne predmete (tjelesni, glazbeni, likovni). Odgojni predmeti će se emitirati u pauzama između općih predmeta pa će učenici vježbati, pjevati pjesme itd.

Učenici će dobivati zadaće, a i neku vrstu testova. Učenici će se moći javljati učiteljicama i postavljati pitanja ili slati radove mailom.

Svi sadržaji bit će dostupni i na youtube kanalu i HRTi aplikaciji te će se moći pogledati i naknadno van termina.

Osnovna škola od 5. do 8. razreda i srednje škole

Za učenike predmetne nastave osnovnih škola i učenike srednjih škola održavat će se virtualna nastava i nastava na TV-u.  Prva tri razreda SŠ neće pratiti preko TV, nego će materijale imati online i u virtualnim učionicama.

Dodatno, sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu (5. -8. u razdoblju od 8:00 – 14:00 sati i to prema rasporedu:
5.r.OŠ od 8-9,30 sati: MAT, HRV, PRI, ENG, NJE
6.r.OŠ od 9,30-10,45 sati: POV,MAT,PRI,ENG,NJE
7.r.OŠ od 10,45-11,50 sati: MAT,HRV,BIO,GEO
8.r. OŠ od 11,50-12,45 sati: HRV,MAT,BIO, ENG, NJE

maturanti 12.45.-14 h MAT, HRV, GEO, ENG, NJEM

Škole u ponedjeljak do 12 sati imaju rok za uspostavu komunikacijskih kanala. Učenici u ponedjeljak gledaju nastavu na Sportskoj televiziji i testiraju virtualni razred s razrednikom. U utorak gledaju nastavu na SPTV i testiraju virtualni razred s razrednikom i predmetnim nastavnicima. Od srijede počinje nastava u virtualnom razredu i učenici slijede upute razrednika i predmetnih nastavnika.

Svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4-5 sati na dan. Sadržaj će uključivati video snimku predavanja, kao i dodatne radne materijale. Dodatno se potiču svi predmetni nastavnici da, osim ovog osnovnog paketa pripremaju vlastite sadržaje ili organiziraju suradnju u svojim virtualnim razredima. Također, predmetni nastavnici čiji predmeti nisu pokriveni osnovnim paketom mogu organizirati nastavu u 5., odnosno 6. satu u danu.

Učenici će dobivati i jasne domaće zadaće kako bi se mogao pratiti njihov rad.

Raspored sati objavljivati na stranicama MZO-a, Škole za život i stranicama Carneta te će škole i na svojim mrežnim stranicama prenositi iste informacije.

Razrednici će svaki dan podsjetiti učenike na dnevni raspored u „virtualnim“ razredima od 5. – 8. razreda u osnovnim školama i uputiti ih na sadržaje potrebne za ostvarivanje nastave taj dan.

Prisutnost učenika na nastavi prati se uz njihove aktivnosti u „virtualnom“ razredu. Ako učenik nije bio aktivan cijeli dan u virtualnom razredu, svoj izostanak treba opravdati razredniku.

Škola će osigurati prihvat učenika razredne nastave koje roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod nadzorom kod kuće. Učenici u školi također trebaju pratiti nastavu na programu HRT3. Dakle, za njih neće biti organizirana nastava nego će pratiti obrazovni program na televiziji ili će sudjelovati na nastavi na daljinu uz praćenje učitelja.

Učenici koji koriste uslugu pomoćnika u nastavi mogu je nastaviti koristiti u školi ako učenik dolazi u školu ili kod kuće ako učenik ostaje kod kuće. Međutim, u ovom drugom slučaju potrebna je suglasnost roditelja i pomoćnika. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime